Frysetørringsprocessen

Frysetørring
Frysetørring er den eneste måde, hvorpå det er muligt at trække saften ud af en blomst, og det er en indviklet proces, der kræver masser af faglig ekspertise. En lille fejl kan hurtigt medføre beskadigelse af produktet. Sweet Colours råder over de nyeste og mest moderne maskiner, der betjenes ved hjælp af unik software. Der bliver ikke anvendt kemikalier, hvorved produktet er 100% nedbrydeligt. Vi foretrækker et 100% naturligt produkt! Inden processen påbegyndes, bliver roserne og hortensiaerne klippet af stilken (roserne lige under blomsterhovedet) og anbragt i maskinens skuffer.

Frysetørringsmaskinen og den bagvedliggende teknologi 
Maskinen består af to afdelinger: kondenskammeret og oplagringskammeret. Når alle roser er anbragt i oplagringskammeret, bliver maskinen startet på et fryseprogram, hvorved roserne bliver frosset ned til  –40 grader. Derefter går en vakuumpumpe i gang, og nu begynder den egentlige tørringsproces. Da temperaturen i kondenskammeret er meget lavere end i oplagringskammeret (-50 eller endnu mindre!), bliver vanddampene presset ud af roserne under vakuum og omdannet til iskrystaller, der hurtigt danner et lag is i kondenskammeret. Laget fjernes ganske enkelt ved at lade isen smelte. Når der ikke dannes mere is, er processen afsluttet og kan oplagringskammeret åbnes (og det er altid et spændende øjeblik). Hele processen varer ca. 14 dage. Sweet Colours´ omhyggelige arbejdsprocesser gør det muligt at producere perfekt tørrede Rosenblade og Hortensiablade, der er klar til brug med det samme.